Cum îți păstrezi motivația pentru antrenamentele de acasă?

Cum îți păstrezi motivația pentru antrenamentele de acasă?

Cea mai des întâlnită problemă, atunci când te antrenezi acasă, nu este nici lipsa echipamentului, nici lipsa timpului și nici lipsa inspirației sau cunoștiințelor pentru exerciții. Ci lipsa motivației.

Parcă nu mai ai chef să te ridici din pat și să faci exercițiile care trebuiau făcute astăzi. Parcă preferi o poziție confortabilă pe canapea la noul serial de pe Netflix în locul planșei. Decizi sa te antrenezi mai târziu... “. Mai târziu spui că și mai târziu.. . Până când “și mai târziu devine prea târziu, și lasă că te antrenezi mâine. Mâine devine poimâine și tot așa.

Iar victima acestei amânări nesfârșite este întocmai propriul organism, rezistența și condiția fizică. Așa că iată cinci modalități prin care să-ți păstrezi motivația pentru antrenamente și fitness acasă, fără posibilitata lipsei de chef sau determinare, chiar și atunci când nu ai un fitness coach sau trainer care stă cu gura pe tine să te apuci de treabă!

  1. Stabilește o rutină zilnică de antrenamente

Astfel, nu lași loc nici pentru amânări, nici pentru clasicul “nu am chef acum“. Întocmai ca și cum ți-ai planifica o întâlnire sau o programare la medic, stabilește zilnic o oră la care trebuie să îți începi antrenamentul. Astfel, vei transforma sportul într-o rutină și îți va fi mai ușor să te conformezi planului.

  1. Pregătește un plan alimentar

Sigur, nu este nevoie să îl urmezi ca pe lege, extrem de strict și ne-permisiv. Însă atunci când îți pregătești un plan alimentar, este mult mai probabil să mănânci în mare parte sănătos și nutritiv și să respecți regula 80/20, decât în lipsa unui astfel de plan alimentar.

Lipsa organizării și acel “ce să mănânc?“ te vor determina, cel mai probabil, să mănânci ceea ce îți e mai la îndemână din frigider sau de la fast-food. Dacă ai un plan alimentar, vei avea inspirația și motivația să mănânci ceva mai potrivit obiectivelor tale în fitness chiar și atunci când ești în pană de idei.

În plus, același plan alimentar te poate ajuta enorm cu lista de cumpărături, când vei știi exact ce alimente trebuie să cumperi și nu vei mai adăuga în coș în mod necontrolat și automat pungi de chipsuri și caserole de mâncare semi- sau gata- preparată.

  1. Creează un mediu optim pentru antrenamente

Sigur că dacă ai o pungă de popcorn în față, draperia trasă pentru o atmosferă ca la cinema, și televizorul aprins, nu vei avea chef să îți începi antrenamentul. Pentru a-ți păstra motivația, asigură-te că ai creat un mediu optim pentru antrenamente.

Nu înseamnă că trebuie să îți iei adidașii de sală la fiecare antrenament. Până la urmă ești acasă, te poți antrena și în pantaloni de pijama. Dar o cameră luminoasă și aerisită și un playlist cu tematica workout vor fi mult mai motivante decât patul desfăcut care te invită la leneveală.

  1. Urmărește oameni cu aceleași obiective ca ale tale

Având în vedere cât de mult timp petrecem zilnic pe social media, oamenii pe care îi urmărim au un impact uriaș asupra gândurilor și motivației noastre. Dacă urmărești oameni cu un stil de viață care nu au nicio legătură cu fitness-ul, există o mare probabilitate să îi vezi mereu pierzând vremea, înfruptându-se din junk-food sau făcând tot felul de activități ne-productive.

Este important să urmărești oameni cu aceleași obiective ca ale tale, cu aceleași interese, sau care au obținut deja rezultatele la care visezi și tu. Astfel nu doar că vei înlătura tentațiile nedorite pe care ți le pot insufla alte postări, ci mai mult, vei primi o doză de inspirație din fiecare story sau postare legată de fitness, nutriție, antrenamente și motivație!

  1. Asigură-te că beneficiezi de suficiente ore de somn

Nu în ultimul rând, lipsa motivației poate deseori să provină din lipsa somnului. Un corp obosit este un corp neproductiv, lipsit de chef și motivație. Asigură-te că îți încarci întotdeauna rezervele de energie și te odihnești suficient, pasiv și activ, nu doar pentru a-i da timp corpului să-și refacă țesuturile musculare, ci și pentru a-ți reîncărca sursa de motivație.

Concluzie

Toate recomandările de mai sus sunt, de fapt, ceea ce înseamnă “stil de viață“. Așa că, pe scurt, putem rezuma toate aceste rutine prin a te îndemna să nu mai consideri antrenamentele și fitnessul ceva trecător, ci un stil de viață.

În momentul în care toate aceste comportamente îți vor deveni stil de viață, îți va fi extrem de simplu să îți păstrezi disciplina și motivația de a finaliza în fiecare zi antrenamentul propus!


Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.