Top 4 Mituri despre modelarea și creșterea fesierilor

Top 4 Mituri despre modelarea și creșterea fesierilor

Modelarea și creșterea fesierilor se află deseori printre obiectivele de top ale multor fete – dar și băieți – care încep să se antreneze. Motivul este de la sine înțeles – dorința unui posterior rotund, bine definit și tonifiat, care să permită purtarea cu încredere a colanților, pantalonilor scurți sau costumului de baie.

Însă având în vedere mulțimea de recomandări din industria fitness-ului, și sutele de promisiuni de la influenceri și traineri care îndeamnă la anumite rutine sau obiceiuri alimentare care vor conduce la obținerea fesierilor perfecți, am decis să discutăm și să demontăm top 4 mituri despre modelarea și creșterea fesierilor.

Iată care sunt aceste “false secrete“ ale fesierilor fermi și rotunzi, care de fapt nu îți accelerează progresul, ci îl încetinesc!

 

  1. Cele mai bune exerciții sunt genuflexiunile

Sigur, genuflexiunile în toate formele și variațiile lor (plie squats, sumo squats, pistol squats etc.) sunt excelente modalități de a lucra fese, cvadricepși, coapse și șolduri. Însă nu sunt nici singurele, nici cele mai bune exerciții pentru modelarea și creșterea fesierilor.

De fapt, nu există un “cel mai bun exercițiu“. Fesele puternice, ferme, cu forma și dimensiunea dorită, se creează cu ajutorul unei totalități de exerciții diverse, care permit antrenarea tuturor mușchilor și obținerea unui aspect uniform, echilibrat.

A spune că cel mai bun exercițiu pentru creșterea fesierilor sunt genuflexiunile este la fel cum ai spune că cea mai bună mâncare pentru a slăbi este salata. Sigur, alegerea salatei va ajuta, dar în final deficitul caloric creat prin totalitatea alimentelor consumate, precum și calitatea tuturor macronutrienților ingerați, vor contribui la procesul de slăbire.

Dincolo de genuflexiuni, exerciții precum hip thrusts și deadlifts sunt la fel de importante în modelarea mușchilor fesieri.

 

  1. Fesierii trebuie antrenați o dată pe săptămână

Mușchii fesieri se numără printre cele mai largi grupe musculare din corp, constând în trei mușchi diferiți: gluteus maximus, medius și minimus. Sunt folosiți în activitățile zilnice, în mod permanent, astfel încât sunt extrem de activi chiar și când nu sunt antrenați izolat.

Tocmai din acest motiv, mușchii fesieri au capacitatea de a suporta excelent antrenamente frecvente și volume mari. Nu numai că vor rezista cu brio antrenamentelor intense, fără riscul de oboseală extremă, ci mai mult: antrenând fesierii de mai multe ori pe săptămână, vei crește eficiența exercițiilor și vei accelera procesul evoluției musculare în direcția dorită!

 

  1. Trebuie să ridici greutăți foarte mari pentru modelarea și creșterea fesierilor

Este o variantă. Dar nu este obligatorie. Cu atât mai mult dacă o greutate prea mare îți va ajusta postura în mod greșit sau te va determina să execuți greșit exercițiul. Nu este obligatoriu să ridici peste 100kg pentru a obține posteriorul rotund și tonifiat la care visezi.

Cu exercițiile potrivite, execuția corectă și alimentația adecvată, chiar și greutăți de 5-7kg sunt suficiente pentru a-ți atinge obiectivele. Important este să îmbini cât mai multe și cât mai variate exerciții care targetează această grupă musculară, pentru a activa cât mai multe fibre ale țesutului muscular.

Pentru a adăuga greutate în acest sens, poți folosi kettle bells, gantere, greutăți pentru glezne, benzi elastice și multe altele. Dacă sunt și ajustabile, cu atât mai bine!

 

  1. Dacă nu ai febră musculară, nu ai lucrat suficient de bine

Sigur, după un antrenament intens și eficient, este normal să ai febră musculară. Iar febra musculară este, fără doar și poate, un indicator clar că ai avut un antrenament excelent. Însă nu funcționează și reciproca. Doar pentru că te poți mișca a doua zi fără o febră musculară pe care să o simți la fiecare pas, nu înseamnă că antrenamentul tău nu a fost productiv.

După cum am spus, fesierii reprezintă o grupă musculară foarte mare și rezistentă, având o putere de refacere foarte rapidă. Dacă în timpul antrenamentelor ai simțit acea “arsură“ a mușchilor, acea durere solicitantă, atunci poți avea siguranța că ai lucrat suficient de bine, chiar și fără febra musculară de a doua zi.

 

Care este exercițiul tău preferat pentru a-ți activa și modela fesierii în forma dorită?


Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.